Te druk om te groeien?

Virtuele Online Marketing Assistentie is de uitkomst voor ondernemers met een gebrek aan uren in de dag!

Virtueel Assistent Online Marketing: Wat is het en wat kan ik ermee?

Als virtueel assistent online marketing/VA Marketing ben ik eenvoudig gezegd: een zelfstandig ondernemer die op afstand een andere ondernemers ondersteunt of adviseert op het gebied van (online)marketing. Als online marketeer / virtueel assistent ben ik niet in dienst maar werkzaam als zelfstandig ondernemer. Personeelskosten zoals Loon, sociale verzekeringen, ziektekosten of andere verplichte premies heb je niet als je mij inhuurt.

Je kunt mij als virtual assistent inschakelen om klusjes of werkzaamheden van je over te nemen, die te veel tijd kosten of waar je gewoon geen zin in hebt. Daarbij heb je ook geen problemen met investeringen en scholing. Want ik gebruik mijn werkplek en  apparatuur om zou te ondersteunen. Bovendien investeer ik zelf in mijn ontwikkeling door trainingen en opleidingen te volgen.

Maak ruimte en creëer kansen om weer te groeien als ondernemer!

Met het uit handen geven van één of meerdere taken creëer je meer rust. Je focus en inzichten verscherpen. Waardoor je ruimte maakt voor creativiteit en zie je de kansen en mogelijkheden voor je bedrijf weer voor ogen. En dan ga je als ondernemer ook weer groeien!

Je zit nergens aan vast!

Of het om 2 of 20 uren per maand gaat? Dat maakt niet uit!

Welke taken kun je aan me overlaten?

Marketing werkzaamheden als Zoekmachine optimalisatie, Online adverteren via Google Ads, Facebook/Instagram en Linkedin, Optimalisatie van advertenties, Maken van funnels t.b.v. emailmarketing of SEA/FB-iG adv.

Technische werkzaamheden zoals het beheer van website of online omgeving, video editing, mailingtools, DTP/vormgeving, WordPress, Avada, Divi, Elementor, Google Analytics, Google Tagmanager, Google Search Console.

Communicatieve werkzaamheden zoals content creëren voor Socials en web, (SEO) teksten schrijven, contentstrategie opstellen.

Administratieve werkzaamheden die je veel tijd of ergernis vergen zoals projectmanagement, planning maken en beheren, klantenservice, mailboxbeheer, agendabeheer, budgetbeheer en structureren van workflows.

Wie zijn je gelukkige voorgangers?

Regelmatig krijg ik vragen over wie mijn klanten zijn, wat ze doen en hoe ze over mij denken. Nou ik heb hier een aantal van mijn klanten weergegeven en mocht je nog meer referentie willen? Neem dan even contact op, dan deel ik graag de andere referenties met je.

Hotel Buckelhof
Bij-Nicolette
XPRNCS
Trouwjurk.nl
{

“Je bent een betrouwbaar persoon, helpt de klant om zijn marketing doel helder te krijgen, schept hier heldere verwachtingen over en gaat vervolgens met overgave aan de slag om het optimale resultaat te halen. Je werkt niet met geld als prio (zoals de meeste online bureaus), maar een tevreden klant. Lijkt mij een prima reden om positief mensen naar je te verwijzen!”

J. v.d. Wildenberg
Academica University of Applied Sciences
{

Wij hebben Riedor leren kennen als een zelfstandige, kordate aanpakker die vlot van begrip is. Zij heeft aan een half woord genoeg en voegde makkelijk in bij de Empowerment Company.

Naast dat ze zaken snel snapt en makkelijk oppakt, is het heel fijn dat ze een supersnelle reactiesnelheid heeft. In onze coachingsprogramma’s is het wenselijk dat mensen snel verder kunnen als er een probleem is en dat ze zich gehoord voelen. Daar konden wij bij Riedor blind op vertrouwen. Riedor straalt senioriteit en professionaliteit uit en is klantgericht. Ze heeft ons echt ontzorgd, we hoefden nergens meer aan te denken en ze lost zelf dingen op. Als dat echt niet lukt trekt ze zelf aan de bel, waardoor wij het helemaal los konden laten. Riedor heeft voor ons vooral VA werkzaamheden gedaan, maar ze heeft ook initiatief getoond op marketingvlak, zocht dingen uit en dacht pro-actief mee. WIj zouden haar in de toekomst indien nodig zonder twijfel weer inschakelen voor werkzaamheden.

Sandy van Aert
Empowerment Company
0 Shares
Share
Share