Projectmanager Marketing freelance of detacheren?

“Projectmanagement Marketing voor een betere afstemming en rendement!”

Heb jij geen tijd om je eigen marketingactiviteiten te managen, heb jij de juiste kennis niet in huis en heb je niet voldoende uren beschikbaar om een parttimer in dienst te nemen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om de marketing uit te besteden. Zo kan je de marketing uitbesteden aan een marketingbureau, iemand inhuren via een detacheringsbureau of een Freelance Projectmanager marketing inschakelen die ervoor zorgt dat de werkzaamheden gestructureerd verlopen als je verschillende freelancers of marketeers hebt ingehuurd. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste optie is voor jouw bedrijf.

Wat doet een Projectmanager Marketing?

Allereerst is het handig om te weten wat een Projectmanager Marketing precies doet. De belangrijkste taak van een projectmanager is een project op tijd en binnen het budget afronden, uiteraard tegen het vooropgestelde kwaliteitsniveau. Als jij meerdere marketeers in dienst hebt of verschillende freelancers hebt ingehuurd, bijvoorbeeld iemand voor de visuals, een content marketeer en iemand die de data driven marketing op zich neemt, is het lastig om het overzicht te bewaren. Wie doet wat, worden de resultaten met elkaar besproken en op de juiste manier geïnterpreteerd? Een Freelance Projectmanager zorgt ervoor dat alle neuzen in de juiste richting staan, dat er onderlinge communicatie plaatsvindt en dat alle marketingactiviteiten in goede banen geleid worden zodat je een sneeuwbaleffect ziet in resultaat.

Inhuren marketingbureau

Wil jij in relatief korte tijd specifieke doelen bereiken? Dan kan je overwegen om samen te werken met een marketingbureau. In dit geval besteed je de complete marketing uit, dus ook de marketingactiviteiten die nu bij je freelancers liggen. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat je nog altijd tijd kwijt bent aan de communicatie met jouw contactpersoon bij het marketingbureau. Dit kan een goede oplossing zijn voor jouw bedrijf, al is het vaak wel prijzig om een marketingbureau in te schakelen. Ook kan het zijn dat je helemaal niet zo’n uitgebreid pakket aan diensten nodig hebt. Er is een praktische tussenoplossing voor het gebrek aan tijd en mensen binnen jouw bedrijf en dat is het uitbesteden van je projectmanagement op het gebied van marketing. Dit is waar een Freelance Projectmanager je bij kan helpen.

 

Projectmanager via detacheringsbureau

 

Via een detacheringsbureau haal je tijdelijk extra marketing kennis in huis, waarmee je jouw (project) team kunt versterken. Ook bij ziekte, zwangerschap of uitval kun je op deze manier direct extra capaciteit in huis halen. Zo’n detacheringsbureau heeft een eigen pool van medewerkers en freelancers. Je profiteert van verschillende voordelen, zoals flexibiliteit omdat je niet vastzit aan een langdurig contract, snelheid vanwege het uitgebreide netwerk van een detacheringsbureau en kwaliteit. Als je ervoor kiest om via deze weg een Projectmanager Marketing binnen te halen, moet jij nog wel de juiste tools aanschaffen en andere noodzakelijke middelen verstrekken zoals bijvoorbeeld een werkruimte. Hierdoor vereist het inschakelen van een marketing professional via een detacheringsbureau alsnog een redelijke investering.

 

Freelance Projectmanager marketing

 

Wil jij maximale vrijheid en zelf niet hoeven investeren in de juiste tools? Dan kies je voor een Freelance Projectmanager. Deze Projectmanager Marketing werkt met jouw huidige personeel en freelancers en specialiseert zichzelf met kennis en training. Omdat je een zelfstandig ondernemer inhuurt, betaal je op basis van de uren die in de werkzaamheden worden gestoken. Jij bent verder niet verantwoordelijk voor de aanschaf van een werkplek, programmatuur of andere tools.

 

Waar veel vaste werknemers kiezen voor een baan waarin ze kunnen groeien, groeien freelancers juist zodat ze interessante opdrachten kunnen aanpakken. Een freelance Projectmanager Marketing blijft niet op hetzelfde niveau hangen en is continu bezig met leren en verbeteren. Elke opgeleverde opdracht komt vanuit hun eigen hand en het is altijd belangrijk om deze zo goed mogelijk af te ronden. Of je nu op zoek bent naar een sparring partner of helemaal niet thuis bent in de marketing en dit helemaal wilt uitbesteden: de juiste Projectmanager Marketing helpt jou bij het behalen van het gewenste resultaat.

 

Expertise inhuren met Freelance Projectmanager

 

Freelancers zijn experts en als jij ervoor kiest om een Freelance Projectmanager in te huren, profiteer jij van deze expertise. Freelancers kiezen namelijk een specialisme waar ze veel interesse in hebben en waar hun sterke punten optimaal tot hun recht komen. Omdat een Freelance Projectmanager Marketing wordt ingehuurd voor zijn of haar kunde in dit specifieke vak, gaat zij heel gericht en gemotiveerd te werk. Jij kunt dus altijd een gespecialiseerde freelancer vinden voor jouw projectmanagement, zonder dat je een fulltime werknemer hoeft te vragen om deze opdracht te doen naast de andere werkzaamheden.

 

Een Projectmanager Marketing heeft voor verschillende bedrijven gewerkt en daardoor expertise ingezet in verschillende situaties. Hier profiteer jij van wanneer je deze kennis jouw bedrijf in haalt. Een Freelance Projectmanager kan zijn of haar kennis delen met jou als werkgever, maar ook met je werknemers. Zo gaat jouw hele team bijvoorbeeld effectiever werken, waardoor je meer rendement haalt uit je marketingactiviteiten. Het kan voor een organisatie dus zeer interessant zijn om een freelancer in te huren voor zijn expertise. Niet alleen ga je op zoek naar iemand om de opdracht in te vullen, maar ook naar extra kennis waardoor je jouw bedrijf verder kunt professionaliseren en hier ook nog van profiteert wanneer de freelancer weer weg is.

 

Toekomstbestendige inrichting van jouw bedrijf

 

Wist je dat maar liefst 47% van de millennials freelancer is? De freelance markt groeit 3x sneller dan de gehele arbeidsmarkt. Naar verwachting wordt in 2027 het grootste deel vanuit de arbeidsmarkt vervuld door freelancers. Door als opdrachtgever op tijd mee te gaan in deze trend door een Freelance Projectmanager in te schakelen, kan jij alvast wennen aan het werken met freelancers, een eigen poule opbouwen met freelancers waar je ervaring mee hebt, je netwerk in kaart brengen en kennis maken met het hebben van een flexibele schil. Jouw bedrijf is zo helemaal klaar voor de toekomst, je kunt op- en afschalen wanneer jij maar wilt en hebt zo een stapje voor op jouw concurrentie.

 

Ben jij overtuigd van de voordelen van een Freelance Projectmanager Marketing? Ontdek dan nu hoe ik jou kan helpen! Als Marketing Projectmanager met twintig jaar ervaring ben ik thuis in alle facetten van marketing.

 

0 Shares
Share
Share