Hoe bereken je een CPA-doelstelling als dienstverlener

“Het berekenen van je CPA-doelstelling: Maximale kosten per acquisitie voor winstgevende campagnes”

Als eigenaar van een dienstverlenend bedrijf is het essentieel om je marketinguitgaven effectief te beheren. Een belangrijk aspect van je marketingstrategie is het bepalen van je Cost Per Acquisition (CPA)-doelstelling. CPA verwijst naar de kosten die je bereid bent te betalen om een nieuwe klant te verwerven. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je een realistische CPA-doelstelling kunt berekenen, gebaseerd op de gemiddelde waarde van een nieuwe klant. Met deze inzichten kun je je Google Ads-campagnes optimaliseren en ervoor zorgen dat je marketinginvesteringen rendabel zijn. Leer hoe je je CPA-doelstelling kunt berekenen en een effectieve strategie kunt ontwikkelen om waardevolle klanten aan te trekken zonder je budget te overschrijden.

 

Laten we een voorbeeld nemen van een dienstverlenend bedrijf dat financieel advies aanbied. We zullen een CPA-doelstelling berekenen op basis van de gemiddelde waarde die een nieuwe klant genereert.

 

Stel dat het gemiddelde bedrag dat een nieuwe klant aan het bedrijf bijdraagt €500 is. Je wilt een winstgevende CPA-doelstelling vaststellen die ervoor zorgt dat je campagnes rendabel blijven.

 

Laten we aannemen dat je bereid bent om 20% van de waarde van een klant te besteden aan de verwerving van die klant. In dit geval zou dat €100 zijn (20% van €500).

 

Nu, als je wilt bepalen hoeveel je bereid bent te betalen per conversie in je Google Ads-campagne, kun je kijken naar de conversieratio van je website. Stel dat je website een conversieratio heeft van 5%, wat betekent dat 5% van de website-bezoekers daadwerkelijk klant wordt.

 

Om je CPA-doelstelling te berekenen, kun je de maximale kosten per klik (CPC) bepalen. Stel dat je verwacht dat 10% van de klikken op je advertenties daadwerkelijk leiden tot een conversie. In dit geval zou je de maximale CPC kunnen berekenen als volgt:

 

Maximale CPC = CPA-doelstelling / Conversieratio

 

Maximale CPC = €100 / 0,05 (5%)

 

Maximale CPC = €2.000

 

Dit betekent dat je bereid bent om maximaal €2.000 te besteden aan klikken om één conversie te genereren.

 

Houd er rekening mee dat dit een voorbeeld is en dat de werkelijke CPA-doelstelling kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals je winstmarges, concurrentie en marktomstandigheden. Het is belangrijk om je CPA-doelstelling regelmatig te evalueren en aan te passen op basis van de prestaties en winstgevendheid van je campagnes.

0 Shares
Share